بسم الله الرحمن الرحیم
دوران چهار ساله شورا دوران آزمایش شورا ها در چشم مردم است،کار امروز شورا،داوری فردای مردم و حکم عادلانه ی ذات اقدس الهی در یوم الحساب می باشد.     “مقام معظم رهبری”

در دوره پیروزی انقلاب اسلامی و در اوج مبارزات امت مسلمان ایران، مردم انقلابی با احساس نیاز به تشکیل نهادی که بتواند مبارزات را هدایت کند، به طور خودجوش به هم پیوستند. آنان با تشکیل جلسه های مشورتی و هسته هایی با عنوان شورا، کمیته، تعاونی و انجمن، با هماهنگی و انسجام، به حل و فصل امور، برآوردن نیازها، هماهنگ کردن اعتصابهای مردمی، استحکام پیوندهای مراکز مختلف از قبیل: محله ها، شهرها، استانها، اداره های دولتی، کارخانه ها، بازار، دانشگاه ها و ایجاد ارتباط دایمی با رهبر انقلاب امام خمینی پرداختند و توانستند نقش شایسته ای در پیروزی انقلاب ایفا کنند. با پیروزی انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران امام خمینی(ره) در تاریخ نهم اردیبهشت سال 1358 طی حکمی فرمان تاریخی تشکیل شورای انقلاب و شوراهای اسلامی و تهیه آئین نامه اجرایی آن را صادر نمودند و بر نهادینه کردن مشورت و شورا در جامعه تأکید کردند.در جهت استقرار حکومت مردمی در ایران و حاکمیت مردم در سرنوشت خویش- که از ضرورتهای نظام جمهوری اسلامی است-لازم می دانم بی درنگ به تهیه آیین نامه اجرایی شوراها برای اداره محل، شهر و روستا در سراسر ایران، اقدام و پس از تصویب، به دولت ابلاغ نمایید تا دولت بلافاصله به مرحله اجرا درآورد.

در این فرمان به نقش مردم در اداره امور کشور تاکید و اهمیت داده شد چنان که اصول ششم، هفتم، یکصد و یکصدویکم، یکصدو دوم و یکصد وسوم، یکصدوچهارم، یکصدوپنجم و یکصد و ششم قانون اساسی به مبحث شوراهای اسلامی اختصاص یافت. متعاقب آن قانون شوراهای محلی و لایحه قانون انتخابات شوراهای شهر و طریقه اداره آن به تصویب شورای انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی رسید و قانون تشکیلات شوراهای اسلامی کشوری به همراه اصلاحات و الحاقات بعدی از تصویب مجلس شورای اسلامی گذشت و آیین نامه های اجرایی مربوطه نیز توسط هیات وزیران مصوب شد. اما وقوع جنگ تحمیلی، شرایط انقلابی، محاصره ی اقتصادی و مشکلات سیاسی اجتماعی کشور دولت تازه تأسیس همه و همه در دهه اول انقلاب امکان تحقق شوراهای اسلامی را به نحوی که در قانون اساسی پیش بینی شده بود فراهم نساخت و وزیر کشور به قائم مقامی از طرف شوراهای اسلامی در طول این مدت انجام وظیفه نمود.قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران در تاریخ 1375/3/1 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و پس از برگزاری ششمین انتخابات ریاست جمهوری زمینه برگزاری انتخابات عظیم شوراهای اسلامی در سراسر کشور در 7 اسفندماه 1377 فراهم گردید و سرانجام به همت دولت وقت قانون تشکیل شورای اسلامی به عنوان یکی از پایه های بنیادین حاکمیت مردم و سنگ زیرین بنای مردم سالاری دینی با تاخیری بیست ساله از متن فراموشی خارج شد و حیات انقلاب اسلامی را روزی بزرگ و غرور آفرین رقم زد.

مراسم بزرگداشت روز شورای اسلامی شهر و روستا با حضور جناب آقای دکتر فرخ زاد معاون محترم عمرانی استانداری قزوین،جناب آقای صالحی مدیرکل محترم دفتر امور شهری و شوراهای استانداری قزوین،سرکار خانم نجفی مدیرکل محترم دفتر روستایی استانداری قزوین،جناب آقای مهندس گروسی فرماندار محترم شهرستان البرز،جناب آقای علینوری رئیس محترم شورای اسلامی استان قزوین،جناب آقای عزیزی سرپرست محترم بخشداری محمدیه و جناب آقای قندی سرپرست محترم بخشداری مرکزی الوند جناب آقای مهدوی امام جمعه محترم شهر الوند و شهرداران و اعضای محترم شوراهای اسلامی شهر و روستای شهرستان البرز تشکیل شد.

***

در اردیبهشت 98 با حضور جناب آقای دکتر هاشمی شهردار محترم شریفیه و پرسنل خدوم شهرداری شریفیه در صحن شورا،ضمن گرامیداشت روز نهم اردیبهشت روز ملی شوراها و به پاس زحمات اعضای محترم شورای اسلامی شهر شریفیه در مجموعه مدیریت شهری از اعضای محترم شورا تجلیل و قدردانی گردید.

 

4 دیدگاه برای “بزرگداشت روز ملی شوراها

  1. محمدپور گفته:

    سلام.روز شورا رابه شمااعضا وشهردارکاردان وپاک دست تبریک گفته وازمردم می خواهم درانتخاب شوراها دقت کنندواصلح راانتخاب نمایندتاشهررشدنماید.

    • shora گفته:

      باسلام
      الحمدالله شورای اسلامی شهر بر طبق سوابق تحصیلی،اجرایی و علمی جناب آقای دکتر حسین هاشمی را معرفی و استاندار معزز وقت حکم ایشان را تایید نمودند و همه ما بایستی در انتخاب شورا و انتخاب شهردار دقت کامل توام با تحقیقات درست را داشته باشیم.
      باتشکر

    • shora گفته:

      باسلام
      روز نهم اردیبهشت ماه روز ملی شوراها را به شوراهای اسلامی شهر و روستا کشور عزیز ایران اسلامی تبریک و تهنیت عرض می نماییم و توفیق روز افزون برای شوراهایی که در این حوزه خدمت می نمایند را آرزومندیم.
      باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.